En este momento estás viendo 1er «Challenge» del IEPAAC

1er «Challenge» del IEPAAC

  • Autor de la entrada:

En el marc del projecte Aules d’Emprenedoria, l’IEPAAC ha pogut donar impuls a la cultura emprenedora entre l’alumnat i el professorat. 

Durant aquest any s’ha realitzat 17 tallers i 5 xerrades que ha permès identificar, d’adquirir, coneixements específics per a desenvolupar projectes emprenedors. Els principals destinataris d’aquestes accions han estat els alumnes que durant el curs 21-22 van cursar els primers cursos dels CFGS Aqüicultura i Educació i Control Ambiental donat que hi podrien donar continuïtat durant el curs 22-23 als diferents aspectes treballats. Tot i així, la totalitat de l’alumnat del centre s’ha beneficiat d’aquest projecte participant en sessions comunes com ara la ponència sobre emprenedoria creativa, la xerrada sobre Garantia Juvenil i els suport de les administracions a l’emprenedoria o tallers específics del sector professional com “Emprenent en aqüicultura”, “ Ecoturisme: Idees d’innovació” entre d’altres. 

Durant el mes d’abril del 2022 es va dur a terme la primera setmana d’emprenedoria on les sessions van estar destinadas a identificar quines competències són facilitadores alhora d’ implementar un projecte emprenedor, avaluar el grau d’adquisició de de cada una d’elles, i conèixer bones pràctiques del sector professional, entre d’altres. Creativitat, lideratge, relacions interpersonals, treball en equip, habilitats de gestió, adaptació al canvi constant, flexibilitat, habilitats de comunicació han estat algunes de les competències clau que l’alumnat ha pogut situar i desenvolupar dintre del seu constructe emprenedor. Tanmateix durant aquesta setmana es va dur a terme un taller específic sobre com comercialitzar el producte als alumnes que havien desenvolupat a l’aula projectes emprenedors innovadors en el sector aqüícola. 

Amb el nou curs escolar, el projecte s’ha adaptat a les inquietuds mostrades per l’alumnat i s’han dut a terme un cercle de tallers d’emprenedoria definits i consensuats amb la participació del conjunt de professorat. Proposta de valor, gestió del temps, gestió econòmica, prototipatge, eines digitals de comunicació i branding o comunicació oral, cooperativisme son alguns dels aspectes treballats durant els mesos de setembre i octubre. 

El proper 21 d’octubre es celebrarà el primer Challenge de l’IEPAAC on els alumnes podran aplicar tots els coneixements i habilitats adquirides a les Aules d’Emprenedoria en un repte definit conjuntament per diversitat d’agents clau del territori relacionats amb el sector aqüícola, ambiental, turístic, i desenvolupament local. 

Per a consultar les bases de participació i valoració del challenge, clicar aquí.