En este momento estás viendo L’alumnat del PFI auxiliar d’activitats aqüícoles donen el tret de sortida a la Formació DUAL

L’alumnat del PFI auxiliar d’activitats aqüícoles donen el tret de sortida a la Formació DUAL

  • Autor de la entrada:

Fruit de l’encaix de la formació professional aqüícola amb les necessitats del sector, sorgeix una oportunitat única per l’alumnat.

Durant el mes de març, dos alumnes van iniciar a l’empresa Musclos Paco S.L la seva formació Dual. Aquesta modalitat, a més de combinar la formació en el centre educatiu amb l’activitat productiva en l’empresa, ofereix una oportunitat única per la integració socio-laboral i el desenvolupament integral del nostre alumnat.

El PFI d’auxiliar d’activitats aqüícoles és una formació única a tot l’Estat. Des de que va iniciar-se al curs 2021-2022 més del 80% de l’alumnat ha tingut la possibilitat d’insertar-se en el sector. La finalització de la formació coincideix amb el moment de més demanda productiva, fet que facilita que, un cop superen la formació en centres de treball puguin tenir continuïtat amb contractació laboral. Per a molts d’ells és la seva primera experiència i la conclusió d’un llarg camí.

La possibilitat d’implementar la modalitat en Dual va ser posada sobre la taula quan, des del sector productiu, es detecta la demanda treballadors/es qualificats a partir dels mesos de març i d’abril, coincidint amb el període d’inici de les FCTs. Tot un treball de prospecció va permetre signar acords de col·laboració Dual durant els propers quatre anys per donar resposta a aquesta necessitat

Des de l’IEPAAC celebrem aquesta primera experiència i continuem treballant per acompanyar al nostre alumnat en el desenvolupament del seu projecte de vida i la inserció laboral.