Carta de Serveis
Com a Centre de Formació Professional Integrada a la nostra Carta de Serveis oferim tots els serveis bàsics del Sistema FPCAT a persones, empreses i entitats, amb relació a la formació i la qualificació professionals, entre d’altres serveis. El nostre ferm compromís com a centre de referència als sectors aqüícoles i ambientals es donar als nostres principals grups d’interès uns serveis excel·lents i de qualitat que puguin respondre a les seves necessitats i
expectatives formatives, econòmiques i/o socials. Fes clic per fer-hi una ullada.
Serveis
FP Dual
La formació dual és la modalitat de la Formació Professional (FP) en la qual l’estudiant esdevé aprenent i combina la formació en el centre educatiu amb l’activitat productiva en l’empresa. Els objectius són:
- Adequar la formació professional a les necessitats de les empreses,
- Establir una major vinculació i coresponsabilitat entre els centres de formació professional i les empreses, en el procés formatiu del jovent,
- Millorar el procés d'aprenentatge dels estudiants de formació professional.
El Departament d’Educació impulsa la FP Dual, en què centres i empreses comparteixen les responsabilitats formatives. per tal que els ensenyaments professionals s’adeqüin a les necessitats del mercat laboral.
Beneficis de la formació DUAL
- Millorar el currículum professional
- Desenvolupar les competències professionals en un entorn laboral real
- Afavorir la incorporació al món laboral com a aprenent qualificat
- Reconèixer el valor que aporta l'estudiant per l'activitat desenvolupada a l'empresa
Estades formatives en empresa
L’alumnat realitza una formació professionalitzadora en un entorn real de treball a les empreses dels diferents sectors aqüícoles i ambientals.
Servei d'Assessorament i Reconeixement Professional
Des de l’IEPAAC oferim aquest servei a les persones amb més de 2 anys d’experiència laboral en el sector, que vulguin un reconeixement acadèmic dels aprenentatges adquirits amb l’experiència laboral o en activitats socials en relació amb els títols oficials de formació professional.
Permet a les persones adultes posar en valor els aprenentatges que han adquirit i obtenir la correspondència amb els ensenyaments professionals del sistema educatiu.
A partir d’un assessorament previ realitzat per part d’un expert en el sector, que conclou amb l’emissió d’un informe d’assessorament que indica, entre d’altres, les unitats formatives o mòduls professionals susceptibles de ser reconeguts, s’inicia l’etapa de reconeixement acadèmic. Una vegada assolida, s’obté una certificació acadèmica de les unitats formatives i/o mòduls professionals reconeguts.
Les unitats formatives o mòduls que s’han reconegut poden capitalitzar-se per obtenir un títol de formació professional, sempre que es disposi dels requisits acadèmics d’accés.
A empreses i/o entitats que volen que es reconegui l’experiència del seu personal que tingui correspondència amb estudis d’ensenyaments de formació professional.
A les persones adultes amb experiència que volen que se’ls reconegui la seva experiència en relació amb els títols oficials de formació professional.
En el següents enllaços trobareu la documentació necessària:
- Assessorament
- Model sol·licitud servei assessorament
- Model formulari reclamacions sol·licitud assessorament
- Full inscripcio servei assessorament
- Reconeixement
- Model sol·licitud al servei de reconeixement
- Model formulari reclamacions sol·licitud reconeixement
- Full inscripció servei reconeixement
- Qualitat en el servei
Servei d'Informació i Orientació Professional
L’IEPAAC ofereix el servei bàsic d’informació, orientació per a la trajectòria formativa i professional i assessorament a persones, empreses i institucions, relacionades amb els sectors aqüícoles i ambientals del País, mitjançant:
- Una atenció individualitzada que proposi una trajectòria formativa i professional ajustada al perfil propi i a les oportunitats d’ocupació dels sectors aqüícoles i ambientals
- La difusió de les ofertes i els programes existents
- La informació i assessorament sobre els perfils professionals i llurs possibilitats i oportunitats d’ocupabilitat, amb l’objectiu de facilitar la inserció i la reinserció laborals
- La informació i assessorament sobre les titulacions acadèmiques i certificats de professionalitat i sobre les possibilitats d’acreditació de competències i qualificacions professionals
Si ets una persona o una empresa i voleu més informació, no dubteu en posar-vos en contacte al correu electrònic siop@iepaac.cat i us donarem resposta a les vostres necessitats i expectatives professionals.
Servei d’Acreditació de Competències Professionals
És l’oportunitat d’aconseguir una acreditació oficial mitjançant la demostració d’allò que la persona usuària és capaç de fer, a partir de la seva experiència laboral, dels serveis prestats mitjançant una beca o voluntariat o la seva formació no reconeguda oficialment.
-
La persona usuària ha de participar en un seguit d’entrevistes que preferentment són virtuals, en les quals ha de demostrar competències professionals que constitueixen part d’un certificat o títol professional.
Si la persona demostra que ha adquirit les unitats o estàndards de competència, obté una certificació oficial que permet convalidar i completar la formació d’un certificat professional o títol de formació professional.
L’obtenció d’un certificat d’acreditació facilita el desenvolupament professional i personal millorant el currículum i les possibilitats de trobar feina. A més, quan s’acaba el procediment, la persona usuària rep una orientació sobre quin itinerari formatiu pot seguir.
Per a les empreses representa l'oportunitat de promoure el manteniment actualitzat de les competències dels seus treballadors i treballadores.
Des del CFPI IEPAAC oferim aquest servei. Si ets una persona o una empresa i voleu més informació i/o començar el procés d’acreditació, us podeu posar en contacte al correu electrònic: siop@iepaac.cat
Podeu trobar més informació a la web de l’Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya: https://fp.gencat.cat/ca/acreditacio/em-vull-acreditar/
Borsa de Treball
L’IEPAAC facilita als seus alumnes, un cop titulats, la inserció al mercat laboral mitjançant la canalització de totes les ofertes de treball que les empreses dels diferents sectors professionals aqüícoles i ambientals, ens fan arribar. Una de les funcions bàsiques i compromisos de l’Institut, és orientar a tot l’alumnat en la cerca d’un treball qualificat que s’adapti a les seves competències professionals i interessos.
Des de la creació de la borsa de treball, les empreses han tingut constància de l’existència d’aquesta i a més han estat informades de la formació complementària i dels serveis d’FP que reben els alumnes del nostre centre, afavorint així la inserció laboral de l’alumnat i la competitivitat de les empreses.
Emprenedoria i autoocupació
Des de l’IEPAAC es vol potenciar l’emprenedoria, amb l’objectiu que l’alumnat pugui crear la seva pròpia empresa, es pugui autoocupar o al menys aplicar les seves activitats emprenedores al seu nou lloc de treball en la empresa d’altri.
Per això, des de el centre d’FP, s’ha creat l’Espai Emprenedor el qual és una ubicació física amb una sèrie instal·lacions i equips aqüícoles i/o ambientals necessàries per a que l’alumnat pugui dur a terme els seus projectes emprenedors a petita escala.
El professorat capacitarà a l’alumnat en la cultura emprenedora i assessorarà en aquells àmbits professionals on poden haver-hi oportunitats de negoci i/o amb un valor afegit.
També des del professorat s’estimularà i facilitarà a l’alumnat en la participació de premis i/o concursos a l’emprenedoria a nivell territorial i estatal, amb la finalitat de promocionar i divulgar les seves idees emprenedores i innovadores de cara a la seva aplicació en el sector empresarial.